Είσαι ήδη μέλος;
Mailing list

Δώστε μας το e-mail σας και μείνετε ενήμεροι σχετικά με τις τελευταίες προσφορές...

Βρείτε μας σε Facebook και Instagram
   

Ιδρυτής του Krav Maga

IMI LICHTENFELD

IMI LICHTENFELD

Ο ImiSde-Or (πρώην Imrich Lichtenfeld) γεννήθηκε το 1910 σε μία ουγγροεβραϊκή οικογένεια στην Βουδαπέστη. Μεγάλωσε στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, όπου ο πατέρας του, SamuelLichtenfeld, ήταν Επικεφαλής Επιθεωρητής στην Αστυνομία της Μπρατισλάβα. Ως πρώην ακροβάτης σε τσίρκο, ο SamuelLichtenfeld είχε γυμναστήριο, όπου μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων, διδασκόταν αυτο-άμυνα. Επηρεασμένος από τον πατέρα του ο Imi έγινε   πολύ επιτυχημένος πυγμάχος , παλαιστής και γυμναστής, αγωνιζόμενος τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

 

Η ΓΕΝΕΣΗ ΤΟΥ KRAVMAGA

Στα μέσα της δεκαετίας του 30 οι αντισημιτικές βίαιες ταραχές απειλούσαν τον εβραϊκό πληθυσμό της Μπρατισλάβα. Ο Imi έγινε oανεπίσημος ηγέτης περίπου 100 Εβραίων νεαρών, πυγμάχων και παλαιστών. Αυτοί υπερασπίζονταν την εβραϊκή συνοικία από ρατσιστικές και φασιστικές συμμορίες.  Μέσω των   εμπειριών της καθημερινότητας ο Imi γρήγορα κατάλαβε ότι το άθλημα είχε λίγα κοινά με την πραγματική μάχη και ξεκίνησε ακόμα και να διδάσκει τους συντρόφους του.

Το  σπίτι στο οποίο μεγάλωσε, οι δραστηριότητες του πατέρα του και τα διδάγματά του, τα μαχητικά αθλήματα, οι πραγματικές πεζοδρομιακές συγκρούσεις και το φυσικό του ταλέντο βοήθησαν τον Imi να αναπτύξει την θεμελιώδη αρχή του για την αυτοάμυνα: «να χρησιμοποιείς φυσικές κινήσεις και αντιδράσεις για άμυνα σε συνδυασμό με μία άμεση και αποφασιστική αντεπίθεση».

 

1940 ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ

Το 1940 ο Lichtenfeld διέφυγε της ναζιστικής κατοχής στην πατρίδα του με προορισμό την Παλαιστίνη, τότε υπό Βρετανική Αρμοστεία, με ένα ποταμόπλοιο παράνομο ονόματι Pentcho, το οποίο μετέφερε παράνομα πρόσφυγες και το οποίο ναυάγησε στα Δωδεκάνησα. Τελικώς έφθασε στην Παλαιστίνη έχοντας υπηρετήσει στην Βόρειο Αφρική με διακρίσεις στην υπό βρετανική επίβλεψη Ελεύθερη Τσέχικη Λεγεώνα, έγινε δε γρήγορα δεκτός στην Ισραηλινή στρατιωτική οργάνωση Hagana, αφότου οι ηγέτες της ανεγνώρισαν την μαχητική ικανότητα και την ευρηματικότητα του Lichtenfeld.

 

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ KRAVMAGA

Το 1944 ο Imi άρχισε να προπονεί μαχητές στο πεδίο της ειδικότητός του: φυσική κατάσταση, κολύμβηση, χρήση μαχαιριού και άμυνες εναντίον επιθέσεων με μαχαίρι.  Κατά την περίοδο αυτήν ο Imi εκπαίδευσε διάφορες επίλεκτες μονάδες της Haganaκαι τηςPalmach (ομάδα κρούσεως τηςHagana και πρόγονος των ειδικών μονάδων της IDF ), συμπεριλαμβανομένης της Pal-yam, όπως, επίσης, και  ομάδες αξιωματικών της αστυνομίας. Το 1948, όταν ιδρύθηκε  το κράτος του Ισραήλ, και σχηματίσθηκε η IDF, ο Imi έγινε Επικεφαλής Εκπαιδευτής Φυσικής Αγωγής και KravMaga στο Σχολείο Φυσικής Καταστάσεως Μαχητών της IDF. Υπηρέτησε εκεί για είκοσι συνολικά έτη, κατά την διάρκεια των οποίων ανέπτυξε και εξειδίκευσε την μοναδική μέθοδό του αυτοάμυνας και μάχης σώμα με σώμα.

Το 1964, αφότουαποστρατεύθηκε, ο Imi ξεκίνησε να προσαρμόζει το KravMaga στις ανάγκες των πολιτών για αυτοάμυνα και άνοιξε δύο σχολές στο Τέλ Αβίβ και στην Νετάνυα. Οι μέθοδοί του αναπτύχθηκαν, για να ταιριάζουν σε οποιονδήποτε -  άνδρα ή γυναίκα, αγόρι ή κορίτσι, που θα τις χρειαζόταν για να σώσει την ζωή του ή την ζωή της ή για να επιζήσει μίας επιθέσεως, έχοντας υποστεί την λιγότερο δυνατή βλάβη.

 

ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ

O Imi απεβίωσε το 1998 στην ηλικία των 88 ετών και μέχρι τις τελευταίες ημέρες του συνέχισε να αναπτύσσει τις τεχνικές, τις έννοιες και τις εκπαιδευτικές μεθόδους του KravMaga με την βοήθεια του στενότερου μαθητή του, του EyalYanilov. Ο Imi πάντα φρόντιζε να προωθεί τις παγκόσμιες αξίες του σεβασμού προς του άλλους, την αποφυγή της αθέμιτης ή αδικαιολόγητης χρήσεως βίας, την ταπεινότητα, την ειρηνική διαγωγή και την αυστηρή προσήλωση στο fairplay.

Για περισσότερες πληροφορίες κάλεστε μας στο τηλ: 6934 031323


active³ 4.9 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης